El Director de la Banda Simfònica  de “La Primitiva Setabense, Saül Gómez Soler, estrena a Bèlgica la seua primera Simfonia per a Banda

El Director de la Banda Simfònica  de “La Primitiva Setabense, Saül Gómez Soler, estrena a Bèlgica la seua primera Simfonia per a Banda

El Director de la Banda Simfònica  de “La Primititiva Setabense”, Saül Gómez Soler, estrenarà  a Bèlgica la seua primera simfonia per a banda. Segons ha informat Europa Press Saül Gómez Soler s’estrenarà, el proper 8 de març a Bèlgica la seua Simfonia núm 0, ‘Breathing bits’. Es tracta d’un encàrrec de la banda “Harmonie De Kunstvrienden” de Sint-Eloois-Winkel que dirigeix ​​Dimitri Bracke, qui és “un gran admirador” del compositor d’Ontinyent i va confiar mbell per a aquesta composició.

L’obra s’interpretarà al Centre Cultural “De Espil” en el marc d’un concert en el qual la formació farà un recorregut per alguns títols que ha interpretat en els últims anys i que han estat seleccionats pel públic i els músics.

En el programa destaca l’estrena mundial de l’obra de Saül. El compositor es troba “molt il·lusionat” davant la presentació de la seua primera simfonia baix la batuta de director Dimitri Brake: “Feia temps que estava esperant una oportunitat així, un repte d’aquest nivell”, assegura en un comunicat. Saül Gómez, que assistirà  a l’estrena, aprofitarà el viatge per impartir una màster class sobre la seua música i el fenomen de les bandes de música valencianes.

“Breathing bits” parteix de la idea que la tecnologia forma part indissoluble de la societat del segle XXI i és un element que, sens dubte, ha canviat la percepció de la nostra realitat i el nostre entorn.

“L’ésser humà ha caigut indefectiblement en les xarxes d’una era digital de la qual depenem en gran mesura” i per això es planteja si és possible viure al marge i si som conscients del que hem guanyat i el que hem perdut amb aquesta cessió a la tecnologia “, apunta Saül Gómez Soler en un comunicat. L’autor es pregunta:   -podem ser capaços de prendre les regnes del nostre destí en aquesta nova realitat acceptant les millores que ha aportat la tecnologia a la nostra vida i mantenir els trets socials que formen part de la nostra essència com a humans?.

Aquesta  és la segona estrena de Saül Gómez  en 2020. El passat 26 de gener, la Banda Simfònica de la “Societat Instructiva Musical (SMI) Santa Cecília de Cullera” va estrenar ‘Scent’, un concert per a requint i banda simfònica que li va encarregar el músic cullerenc Javier Llopis, concertista internacional i professor de clarinet al Conservatori Professional de Música de Tenerife i en el Centre Superior “Katarina Gurska” de Madrid.

Actualment Saül està escrivint l’obra obligada de l Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d’Altea 2020, ‘Stones and seai’, que serà la seua Simfonia N º 1.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *