Banda Jove

La creació de la “Banda Jove de la SM La Primitiva Setabense” es va produir formalment en la dècada dels 70 de l’any passat segle, sent el seu primer director José Torrent Masià.

En l’actualitat la Banda Jove està formada per uns 60 joves músics, però des de fa uns anys també en formen part educands adults que provenen de l’Escola de Música de la Societat, sent l’actual director David Doménech Lluch.

La Banda Jove ha aconseguit en els últims anys comptar amb un programa d’actuacions propi i estable, interpretant a el menys un concert cada trimestre, a més de ser la principal protagonista del “Festival de Nadal” organitzat en els dies de Nadal. Ha estat contractada per l’Ajuntament de Xàtiva per a la campanya “Música a la Fresca” (en els mesos de juny i juliol), a més d’oferir, cada any, concerts en pro de “Creu Roja” o entitats benèfiques com “Gent de la Consolació “. Així mateix participa en la Campanya d’Intercanvis Musicals de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

La Banda Jove de la SM La Primitiva Setabense

El director:

Nascut a Llanera de Ranes (València) el 1988. En 2019 acaba els estudis superiors de Direcció al Conservatori Superior de Música de Castella la Manxa, estudiant amb els professors Miguel Romea, Andrés Salat, Juan Luis Martínez, Pau Marquès i Rafael García; i Direcció de Cor amb Nuria Fernández.

Llicenciat amb el Títol Superior de Percussió al Conservatori Superior de música de Múrcia. Diplomat en Direcció de Banda per “Joventuts Musicals” amb el mestre José Rafael Pascual Vilaplana.

És director de l’Agrupació Musical Mediterrani de la Vila Joiosa i de la Societat Musical de Sellent, Sotsdirector de la Societat Musical La Primitiva Setabense de Xàtiva. i Director de la Banda Jove de l’Agrupació Musical Mediterrani de La Vila Joiosa.

En 2018 va ser finalista en les proves de Director Assistent la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana.

És professor de Percussió a l’Escola de Música de la S.M. La Primitiva Setabense de Xàtiva. I Director de l’Escola de Música de l’Agrupació Musical Mediterrani de la Vila Joiosa.

Durant la seua formació ha dirigit entre d’altres a la: Varna  Symphony Orchestra (Bulgària), Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, Unió Musical de Llíria, Orquestra de la Unió Musical de Llíria, Banda i Orquestra de Conservatori Superior de Música de Castella la Manxa, Banda i a l’Orquestra de l’Agrupació Musical l’Amistat de Quart de Poblet.