Banda

“La Primitiva Setabense”, com Societat Musical, va ser legalitzada el 1902, amb D. Vicente Tormo Castelló com a President, tot i que ja era reconeguda com “Banda Civil” abans de 1860. Dels músics de “La Primitiva” han eixit grans professors i instrumentistes, que formen part, tant de conservatoris com de destacades bandes nacionals. Els esdeveniments més importants viscuts per la Banda de La Primitiva es van produir a la dècada dels 80. L’agrupació, conduïda per Ramón Ramírez Beneyto, aconsegueix durant aquests anys els màxims guardons nacionals i internacionals, que van situar a la Banda entre les millors agrupacions de la Comunitat Valenciana. També, pel que fa a la participació en certàmens, cal destacar haver estat premiada amb el “Timbal d’or” al Certamen Internacional de Kerkrade (Holanda) l’any 1989 i la participació en 2011 en la Secció d’Honor de l’Certamen Internacional de Bandes de Música de València per primera vegada en la seva història, aconseguint el Primer Premi.

Actualment, “La Primitiva” té un total de 120 músics, sota la batuta de director Saül Gómez Soler, sent Directors Honoraris de la Societat Eduardo Cifre Gallego i Francisco J. Perales Ferre. Des de l’any 2018 presideix la Societat Jaume Vicent Solís Salinas.

Santa Cecília 2019

El director:

Saül Gómez Soler naix a Ontinyent (València) el 1982. Ha estudiat Percussió i Composició al Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València i Direcció d’Orquestra al Liceu de Barcelona. Com a director ha estat al front de diferents formacions tant nacionals com internacionals.

Com a compositor ha rebut encàrrecs d’entitats com l’Orquestra Simfònica de RTVE, el Certamen Internacional de València, Certamen Internacional d’Altea, el Duet Madrid Okho o solistes internacionals com José Franch-Ballester, José Chafer, Javier Llopis o Maria José Montiel.

La seua música s’interpreta arreu del món i recentment s’ha pogut escoltar en països com Canadà, EUA, França, Bèlgica, Portugal, Itàlia, Corea, Eslovènia, Holanda, Japó, Alemanya, Suïssa, Taiwan o Colòmbia. Actualment, centra la seua carrera a la composició de música simfònica i música per a el sector audiovisual. En aquest àmbit, ha rebut tres nominacions als Hollywood Music in Media Awards de Los Ängeles i una per als premis Jerry Goldsmith.