Orquestra

La Jove Orquestra de la Societat Musical la Primitiva Setabense es va crear el 1989 gràcies a la iniciativa del que aleshores era director de la banda simfònica de la Societat, Ramón Ramírez Beneyto, i a la col·laboració de la professora de la seua escola Encarna Grau Ripoll. La Jove Orquestra ha estat dirigida per Ramón Ramírez, Alexis Calvo, Alberto Ferrer, Pascual Martínez, Juan Pablo Hellín, Hilari Garcia i Amparo Roig. Des de març de 2007 a desembre de 2020 va assumir aquesta tasca José Martínez Colomina. Des de 2021, dirigeix la Jove Orquestra, Saül Gómez Soler.

Ha col·laborat amb el Cor Polifònic “Ciutat de Xàtiva” i amb el Cor “Calíxtí” de Canals. També amb l’Alícia Herrero Dance Company amb la que van representar “El Trencanous” al Gran Teatre de Xàtiva. Va ser l’orquestra escollida per a l’estrena de l’òpera “Roderic de Borja” de Miquel Joan, o per tancar les Jornades Nacionals de Trompa celebrades a Xàtiva.

En 2017 va ser seleccionada per participar al I Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana al Palau dels Arts Reina Sofia de València.

La Jove Orquestra de la Primitiva Setabense està formada, principalment, per alumnes de corda formats a l’Escola de Música d’aquesta Societat Musical i que cursen en l’actualitat el Grau Professional i estudis superiors. A aquest grup s’uneixen músics de corda amb estudis superiors vinculats amb la Societat Musical i professors de corda de l’Escola. Als dos concerts ordinaris programats a la Societat: santa Cecília i Aniversari de la Societat, s’uneixen altres concerts i activitats, com la seua participació en la programació “Nits a la Fresca” de l’Ajuntament de Xàtiva durant el mes de juliol. En 2018 va oferir  un concert dins de la campanya de la Generalitat Valenciana “600 per 600” i fou l’orquestra triada per a la “Nit de Sarsuela” a la Fira de Xàtiva. Al febrer de 2019 hi participà al III Concurs Bankia d’Orquestres i al mes de desembre al Festival d’Orquestres Bankia al Palau d’Altea.

El director:

Saül Gómez Soler naix a Ontinyent (València) el 1982. Ha estudiat Percussió i Composició al Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València i Direcció d’Orquestra al Liceu de Barcelona. Com a director ha estat al front de diferents formacions tant nacionals com internacionals.

Com a compositor ha rebut encàrrecs d’entitats com l’Orquestra Simfònica de RTVE, el Certamen Internacional de València, Certamen Internacional d’Altea, el Duet Madrid Okho o solistes internacionals com José Franch-Ballester, José Chafer, Javier Llopis o Maria José Montiel.

La seua música s’interpreta arreu del món i recentment s’ha pogut escoltar en països com Canadà, EUA, França, Bèlgica, Portugal, Itàlia, Corea, Eslovènia, Holanda, Japó, Alemanya, Suïssa, Taiwan o Colòmbia. Actualment, centra la seua carrera a la composició de música simfònica i música per a el sector audiovisual. En aquest àmbit, ha rebut tres nominacions als Hollywood Music in Media Awards de Los Ängeles i una per als premis Jerry Goldsmith.