Orquestra

La Jove Orquestra de la Societat Musical la Primitiva Setabense es va crear el 1989 gràcies a la iniciativa del que aleshores era director de la banda simfònica de la Societat, Ramón Ramírez Beneyto, i a la col·laboració de la professora de la seua escola Encarna Grau Ripoll. La Jove Orquestra ha estat dirigida per Ramón Ramírez, Alexis Calvo, Alberto Ferrer, Pascual Martínez, Juan Pablo Hellín, Hilari Garcia i Amparo Roig. Des de març de 2007 ha assumit aquesta tasca José Martínez Colomina.

Ha col·laborat amb el Cor Polifònic “Ciutat de Xàtiva” i amb el Cor “Calíxtí” de Canals. També amb l’Alícia Herrero Dance Company amb la que van representar “El Trencanous” al Gran Teatre de Xàtiva. Va ser l’orquestra escollida per a l’estrena de l’òpera “Roderic de Borja” de Miquel Joan, o per tancar les Jornades Nacionals de Trompa celebrades a Xàtiva.

En 2017 va ser seleccionada per participar en el I Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana al Palau dels Arts Reina Sofia de València.

La Jove Orquestra de la Primitiva Setabense està formada, principalment, per alumnes de corda formats a l’Escola de Música d’aquesta Societat Musical i que cursen en l’actualitat el Grau Professional i estudis superiors. A aquest grup s’uneixen músics de corda amb estudis superiors vinculats amb la Societat Musical i professors de corda de l’Escola. Als dos concerts ordinaris programats a la Societat: santa Cecília i Aniversari de la Societat, s’uneixen altres concerts i activitats, com la seua participació en la programació “Nits a la Fresca” de l’Ajuntament de Xàtiva durant el mes de juliol. En 2018 va oferir  un concert dins de la campanya de la Generalitat Valenciana “600 per 600” i fou l’orquestra triada per a la “Nit de Sarsuela” a la Fira de Xàtiva. Al febrer de 2019 hi participà al III Concurs Bankia d’Orquestres i al mes de desembre al Festival d’Orquestres Bankia al Palau d’Altea.

El director:

José Martínez Colomina naix a Alberic (València), el 1973. El 1989 guanya el segon premi en el Primer Concurs Nacional de Trompeta, en homenatge al Sr. Vicente Prats. El 1993 acaba el Grau Superior de Trompeta al Conservatori Superior de Música de València, obtenint el Premi d’Honor Fi de Carrera. El mateix any, guanya per oposició una plaça com a professor de trompeta al Conservatori Professional de Música de Llíria, (València).
El 1995 guanya per oposició la plaça com a professor de trompeta per a Conservatori a la Comunitat Valenciana, treballant més tard en els conservatoris professionals de València, Torrent, Ontinyent, Oliva i Carcaixent.
Al juny de 1996, guanya el segon premi en el Concurs Internacional de Trompeta “Concurs de Lutece”, el qual va ser celebrat a Paris per la marca de trompetes Selmer.
El 2002, va obtenir el màster en Estètica i Creativitat Musical per la Universitat de València, amb la màxima qualificació. Seguidament obté el Diploma d’Estudis Avançats (DEA), el que l’ha portat a ser professor de màsters especialitzats per la Universitat de València per a futurs doctors en música, a més de participar activament en diversos Congressos musicals, seminaris, publicar diversos articles i editar 3 mètodes per a la trompeta.
Des de l’any 2004 fins al 20015 ha estat encarregat de la Càtedra de Trompeta de Conservatori Superior de Castelló i ha col·laborat habitualment amb l’Orquestra Simfònica i el Grup Instrumental de València. En els últims 15 anys ha exercit com a professor de trompeta en més de 60 cursos nacionals i internacionals celebrats al nostre país (per exemple com les 19 edicions de el curs nacional de trompeta d’Alberic, on a més de professor és l’organitzador de el curs i concurs de el mateix.
Per a l’any 2010 va ser designat nou director titular de la “Banda de la Federació de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana”. FSMCV, dirigint aquesta banda en diversos llocs de la nostra Comunitat.
El 2010 va viatjar a Londres per dirigir l’orquestra de vents de la “Royal Academy of Music of London”, on va obtenir la “Llicenciatura de Direcció d’Orquestra de vents per la Royal Schools of Music of London” (LRSM), aconseguint la màxima qualificació . (DISTINCTION).
L’any 2011 va ser designat tribunal en diversos concursos nacionals de bandesmde música a Madrid i Paipa (Colòmbia), país en el qual va dirigir una banda professional i una orquestra alhora que va impartir diversos cursos de direcció per a directors colombians, per mitjà de Departament de Cultura de país.
El 2012 obté la llicenciatura de Direcció d’Orquestra Simfònica per la Royal Schools of Music of London. (LRSM), obtenint la màxima qualificació, (DISTINCTION).
Des de l’any 2012 a l’any 2015 ha estat director de la Brass Band i professor de l’Màster en “Ensenyaments Artístics d’Interpretació Musical i Investigació Aplicada” al Conservatori Superior “Salvador Seguí” de Castelló.
Durant diversos anys va impartir classes de direcció a la “Associació Musical Canalense de Canals” i des de l’any 2013 exerceix com a professor de Direcció a l’Acadèmia de la “Societat Musical Artística Manisense de Manises”.