El Quartet de Corda “Sons de Dones”, premi Xateba 2023

Després de finalitzar el termini obert perquè qualsevol persona per a presentar candidatures per a la XVII Edició del Premi XATEBA -Per la igualtat- la seua Junta directiva ha valorat les 6 candidatures presentades., considerant que totes elles podrien ser mereixedores del premi i manifestant el seu agraïment a les persones que han realitzat aquestes propostes

Finalment s’ha decidit atorgar el Premi XATEBA 2023 al Quartet de Corda “Sons de Dones”, format per quatre dones instrumentistes: Irene López Zorraquino, Anna Benavent Montell, Lucía Albort Navarro i Nieves Mª Pelejero Ibañez per la seva tasca de recopilació i difusió de l’obra de dones compositores. Tres són xativines, Albort és de Carcaixent. Totes fornen part de la plantilla de l’Orquestra de la Primitiva Setabense.

En la música clàssica, com en altres tantes parcel·les del saber humà, les aportacions de les dones han estat històricament invisibilitzades. Amb aquest premi, XATEBA vol destacar “l’afany demostrat en la recuperació i difusió de les obres compostes a més de reconèixer també el mestratge en la interpretació àmpliament reconeguda de les quatre components d’aquest quartet”.

El lliurament del premi serà el dia 28 de juny a les 20:30 hores al Pati de la Casa de la Cultura de Xàtiva. Comptarà amb la participació artística de Rakel Ferrero Langa i Emma Gómez Pastor, sent un acte obert al públic i al qual està convidada tota la ciutadania.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *