Amb la presentació del Cecilià Major comencem a celebrar S.Cecília

Santa Cecília 2019

La Societat Musical La Primitiva Setabense reprèn enguany la celebració dels principals actes amb motiu de la festivitat de la seua patrona, Santa Cecília. Així, aquest divendres, a les 20.30h, al Saló d’Assaig es procedirà a la presentació del primer Cecilià Major, en la història de l’Agrupació Santa Cecília, hereva de l’Agrupació de Cecilianes. Es tracta de Pablo Orts Micò, músic de la Societat i membre d’una família molt lligada a La “Vella”

La celebració de Santa Cecília conclourà amb el Concert Extraordinari el dissabte 27 de novembre a les 19.00h, al Gran Teatre. El concert serà un homenatge a Melchor Peropadre. En l’any 2020 es va complir el centenari del seu naixement, però la pandèmia va impedir l‘homenatge. En 1999 va compondre dues obres, una per a cada banda de la ciutat, amb motiu del seu centenari. La dedicada a la Vella té per títol “Centenari” i serà estrenada al concert juntament amb dos dels seus pasdobles: “El mantón” i “Guerrita”. Peropadre va ser President de la Vella des de 1961 a 1973.

La Banda estarà dirigida per Quique Montesinos que ha substituït el director titular, Saül Gómez, per la seua recent paternitat. La Jove Orquestra serà dirigida per Paco Sánchez Roca. Les entrades, gratuïtes, estan disponibles a la Casa de Cultura.

Aquest dissabte serà la missa i la processó amb la imatge de la Patrona. S’eixirà a les 18.30h des de la Societat cap a l’església de la Mercè on s’oficiarà la missa en honor seu. Després en processó es traslladarà la imatge al domicili del Cecilià Major.

La setmana que ve l’Escola de la Vella gaudirà d’activitats especials. Des de dilluns es podrà visitar l’exposició del Concurs de Dibuix Escolar. Dijous, a les 19.30h, serà el lliurament de premis al Saló Social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *