La Primitiva Setabense et convida a conèixer a compositores valencianes

Al Saló Social “José i Melchor Peropadre” de la seu de la Societat Musical La Primitiva Setabense es pot visitar fins al 8 de novembre l’exposició  “Les nostres compositores”.

Aquesta exposició neix fruit de la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) amb Presidència de la Generalitat Valenciana. Compta amb il·lustracions realitzades per Carla Fuentes i textos de Raquel Lacruz.

Es recopila la trajectòria de creadores com ara l´esclava Hind; les germanes Francisca, Ambrosia i María Luisa Pitarch, que componia al convent al segle XIX; Maria Carbonell García, la subpriora que componia música profana; o Lola Vitòria Tarruella, la compositora amb dots esotèrics que va ser empresonada durant la Guerra Civil per les milícies republicanes. També en trobem d’altres com Lolita Soriano, creadora del primer himne del València CF, desconegut per la gran majoria dels aficionats i aficionades; Ethelvina Ofelia Raga Selma, pianista de cinema mut; Matilde Salvador Segarra, la gran compositora de la Comunitat Valenciana; María Luisa Campos Cutayar, que va compondre una sonata per a la VI Flota Americana; o Carmen Verdú Esparza, compositora de les persones sordes, entre moltes altres.

Amb la mostra, també es pretén treure a la llum les possibles compositores que han desenvolupat la seua afició a les Societats Musicals valencianes.

Descàrrega del llibret de l’exposició

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *